Un șofer băut a derapat cu buldo-excavatorul pe carosabilul cu zăpadă și a lovit un alt vehicul. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Incidentul s-a petrecut luni după amiază, la Capu Câmpulului iar șoferul care a derapat cu buldo-excavatorul este un bărbat de 56 de ani, originar din județul Iași.

Polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 24 de ani, din localitate, cu privire la faptul că mașina sa a fost avariată de către un buldo-excavator condus pe drumul public de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au identificat pe apelant, care a declarat faptul că în jurul orei 14:10, în timp ce se deplasa pe strada Isachia din loccalitatea Capu Câmpului, cu autoturismul marca AUDI proprietatea tatălui său, a observat că din sens opus se deplasa un buldo-excavator, astfel că a oprit autoturismul pentru a face loc utilajului să treacă.

Utilajul, în timp ce se deplasa pe drumul public, din sens opus, a derapat din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă și a intrat într-un mal din partea dreapată a direcției de deplasare a utilajului, iar apoi în coliziune cu partea din spate stânga a autoturismului condus de tânărul de 24 de ani.

În urma impactului nu au rezultat victime omenești. Cu ocazia intervenției la fața locului a fost identificat și conducătorul utilajului, în persoana lui Lungu Mihai, de 56 ani, din com. Roșcani, jud. Iași. Procedând la testarea conducătorilor auto cu aparatul alcooltest, Lungu Mihai a avut o alcoolemie de 0,65 mg/l în aerul expirat.

În cauză s-a dispus, prin ordonanță, prelevarea de probe biologice, Lungu Mihai fiind condus la Unitatea de Primiri Urgențe Gura Humorului, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. De asemenea, s-a procedat la verificarea conducătorilor auto în bazele de date, constatându-se că ambii au drept de a conduce autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unuivehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here