Șofer imobilizat și încătușat pe stradă după ce și-a abandonat mașina și a dat bir cu fugiții pe jos. Duminică, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul de la Pojorâta, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire cu semnalele acustice și luminoase montate pe autospeciala din dotare, conducătorului unui autoturismului marca Suzuki ce se deplasa pe D.J 175, pe raza sat Colacu, din comuna Fundu Moldovei.
Conducătorul auto s-a conformat, a coborât din autoturism dar a încercat să se sustragă controlului. El și-a abandonat mașina și a luat-o la fugă spre malul drept al râului Moldova. Polițiștii l-au somat de mai multe ori pe acesta să se oprească. După aproximativ 200 de metri, șoferul a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se că este un tânăr de 22 ani, din comuna Fundu Moldovei. Acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.
Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tânărul a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române iar acesta nu figurează cu date în evidența auto. S-a luat legătura telefonic cu procurorul de serviciu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc care a opinat că în cauză nu se impune nici o măsură preventivă.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Oferta SAVCOM 26-31 Iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here