Un șofer fără permis a fugit de polițiști și era să dea cu mașina peste un agent.

Marți noapte, în timp ce se aflau în executarea serviciului de patrulare pe raza satului Hănțești, comuna Hănțești, pe strada Cimitirului, polițiștii de la Adâncata au efectuat semnal de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase precum și prin întinderea brațului, conducătorului auto al unui BMW, care se deplasa din sens opus.

Inițial, conducătorul auto care a fugit de polițiști a fp=osr recunoscut ca fiind un tânăr sat Fetești, comuna Adâncata. El a ignorat semnalele de oprire și a accelerat trecând pe lângă autospeciala de poliție și pe lângă agentul de poliție. Individul era să dea cu mașina peste agent, însă polițistul a reușit să se ferească din calea autoturismului.

După ce a mai rulat circa 50 de metri, conducătorul auto a oprit pe partea dreaptă a drumului, a coborât din autoturism, iar în locul său a urcat la volan pasagerul de sex bărbătesc de pe locul din partea stânga spate. Cei doi au vrut să îi ducă în eroare pe agenți.

După ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, lucrătorii de poliție i-au solicitat individului 28 ani, din Adâncata, observat inițial la volan, să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului. Acesta a prezentat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA. Conducătorul auto a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În continuare s-a stabilit că pasagerul care a urcat ulterior la volanul autoturismului este fratele șoferului.

Cei doi au fost conduși la sediul SPR 8 Adâncata unde șoferul fugar a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-au efectuat verificări în baza de date privind evidența posesorilor de permis de conducere, stabilindu-se că acesta nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar față de tânăr sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii SPR 8 Adâncata.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here