Bebelușul mort la botez duminică, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a decedat prin asfixie cu lichid. Este concluzia medicilor legiști care au efectual miercuri necropsia.

Aceștia au stabilit că moartea a fost violentă – adică nu din cauze naturale și că micuțul Iustin s-a asfixiat cu lichid, lichidul ajungând în plămâni.

Legiștii nu s-au pronunțat încă dacă lichidul respectiv a fost apă sau lapte, urmând a se efectua analize suplimentare, care necesită timp.

Preotul care a oficiat botezul soldat cu decesul bebelușului de 6 săptămâni a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei.

Procurorii au anunțat miercuri după finalizarea necropsiei că cercetarea nu se mai face in rem și că preotul Alexandru Mazarache a dobândit calitatea de suspect în acest caz, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

De altfel, preotul respectiv este în stare de șoc și nu a mai slujit din ziua incidentului.

Preotul de la Biserica Sfinții Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca este cercetat atât de procurori cât și de superiorii săi de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Bebelușul, pe nume Iustin, a început să se simtă rău și a devenit ulterior inconștient după ce a fost scufundat în cristelniță, la botez, duminică după-amiază. El a ajuns în stop cardio-respirator la Spitalul Județean Suceava iar după ce a fost resuscitat la Urgențe a fost internat la ATI.

Băiețelul a decedat la câteva ore după botez, în timp ce era intubat și respira pe aparate. Medicii i-au scos lichid din plămâni.

Necropsia bebelușului, care trebuia să fie făcută marți, a fost amânată pentru miercuri. Trei medici legiști au asistat la necropsie din care unul este un specialist de la Deva – a cărui prezență a fost solicitată de preot prin avocatul său.

Biserica Sfinții Constantin și Elena Suceava
Oferta SAVCOM 19-25 Aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here