Şoferi morţi de beţi, fugiţi de la faţa locului după ce au produs accidente. S-a întâmplat duminică şi este vorba despre doi şoferi care au pierdut controlul volanului din cauza băuturii.

Poliţiştii de la Dolhasca au fost sesizaţi direct pe telefonul mobil de serviciu de către un bărbat din localitate, cu privire la faptul că în urmă cu puțin timp un autoturism a intrat în coliziune cu gardul locuinței sale, iar după incident şoferul a părăsit locul faptei.

În urma măsurilor întreprinse, autoturismul implicat, precum și conducătorul auto al acestuia, de 59 ani, localnic, au fost identificați în apropiere de locul producerii incidentului.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot duminică un şofer de de 42 de ani, din Bacău, pe când circula cu autoturismul marca Seat pe DN 17B, din direcţia Broşteni către Vatra Dornei, iar într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, la o diferenţă de nivel de aproximativ 5 metri.

În urma producerii accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale dar a plecat de la faţa locului fără încuviinţarea poliţiei. În urma verificărilor efectuate acesta a fost identificat pe raza comunei Crucea.

Întrucât şoferul acuza dureri la nivelul umărului stâng, a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Vatra Dornei.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă ”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Oferta SAVCOM 24-30 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here