Parlamentarii PSD au promovat un proiect legislativ prin care cadrele didactice să primească un spor de risc.
Anunțul a fost făcut de deputatul PSD de Suceava, profesorul Alexandru Rădulescu. Inițiativa legislativă a PSD prevede ca profesorii să primească 2000 de lei lunar iar personalul auxiliar 1500 de lei lunar pe timpul stării de alertă sau de urgență, a precizat Alexandru Rădulescu. Acesta a spus că și cadrele didactice trebuie să primească sporul de risc, așa cum a primit și personalul medical, tot la inițiativa parlamentarilor social-democrați. Rădulescu a adus critici dure la adresa Guvernului Orban în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19 dar și în ce privește atitudinea față de angajații din unitățile de învățământ.

„Ca în timpul oricărei guvernări liberale profesorii sunt ținta discriminării acesteia. Ghinion! – cum ar spune liderul de drept al liberalilor, președintele Klaus Iohannis, cu un dispreț total la adresa cadrelor didactice din rândul cărora, el însuși, face parte. Ghinion, pentru profesori guvernul PNL nu găsește resursele pentru creșterea salarială prevăzută de guvernarea PSD pentru acest început de an școlar. Ghinion, guvernul PNL nu poate pune în mod gratuit, la dispoziția profesorilor, măști de protecție așa cum s-a făcut în cazul altor categorii profesionale.
PSD demonstrează, ca întotdeauna, că respectul față de cadrele didactice, protecția fizică și materială a acestora sunt o prioritate. Astfel parlamentarii social-democrați au promovat un proiect legislativ prin care cadrele didactice să primească un stimulent financiar de risc. Din cauza haosului guvernării liberale în acest început de an școlar profesorii și personalul auxiliar din școli se vor confrunta cu un risc accentuat de contaminare cu coronavirus”, a declarat Alexandru Rădulescu.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here