Secretar de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalului Județean Suceava, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefecturii a făcut vineri o prezentare a situației existente în unitatea medicală în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe asigurarea resursei umane, absolut necesară în oricare din proiecțiile celor trei etape cuprinse în planul de operaționalizare graduală a spitalului pentru atingerea capacității de răspuns maximal. Un punct vulnerabil identificat anterior, care consta în asigurarea concentrației de oxigen la spitalul județean a fost rezolvat, urmând a fi amplasat un stocator cu ocapacitate de 10.000 litri oxigen lichid, cu asigurarea circuitelor necesare, a anunțat Ionel Oprea. În ceea ce privește restabilirea funcționalității normale a spitalului, și optimizării nivelului de răspuns în condițiile actuale, cu referire directă la asigurarea logisticii medicale, sunt 37 de ventilatoare existente la spital. Mai mult, capacitatea de testare a crescut, prin intermediul celor 3 aparate PCR și a celui de analiză rapidă donat de către Crucea Roșie România, astfel încât vorbim de un număr de 300 de teste de analiză zilnic ce pot fi asigurate de laboratorul Spitalului Județean. În completarea acestora, Direcția de Sănătate Publică Suceava colaborează cu Institutul Balș din Cluj și laboratorul SYnevo București, care asigură rezultatele la un interval de 24-48 ore de la primirea testelor.
În acdrul aceleași ședințe, președintele Sindicatul Sanitas Suceava, Tomșa Ovidiu, a solicitat ca modalitatea de răsplătire suplimentară a efortului cadrelor medicale să aibă la bază o analiză reală, și să beneficieze de ea personalul care, prin eforturi titanice, au asigurat continuitatea activității medicale. Totodată, el a solicitat asigurare amaterialelor de protecție pentru personalul medical implicat în activitatea de tratarea cazurilor Covid-19, precum și testarea personalului medical.
Prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a spus că a fost contactat de reprezentantul unor medici români care lucrează în Franța, și care au strâns suma de 30.000 euro, urmând a achizițion amateriale și echipament de protecție ce vor fi donate Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou. Prefectul a remarcat că în aceste momente grele cu care populația județului Suceava se confruntă, în fața unui inamic invizibil și feroce, este impresionantă reacția societății civile, a solidarității de care sucevenii dau dovadă. „Aceste fapt
venite din inimă constituie premisele renașterii Sucevei, a însănătoșirii acesteia, anoastră a tuturor. Reprezentanții administrației publice locale și județene au comunicat că întreprind toate măsurile necesare pentru a proteja populația și a se asigura că distanțarea socială și măsurile de protecție sunt respectate. Prefectul județului Suceava a transmis un mesaj de mulțumire cadrelor medicale, reprezentanților structurilor MAI, implicati în aplicarea măsurilor de prevenire, limitare și tratare a cazurilor Covid-19, cu ocazia Sărbătorilor pascale, moment dereanalizare a priorităților. A subliniat importanța respectării măsurilor impuse de autorități, fiind cazul de aînțelege noi toți, în mod responsabil, implicațiile pentru familiile noastre, pentrutoată societatea, astfel încât anul acesta să procedăm diferit de sărbători, să stăm acasă. Doar așa vom reuși să ne protejăm și să îi protejăm pe cei dragi, pentru a înving eacest virus și a ne regăsi, împreună, sănătoși”, a spus Alexandru Moldovan.

Oferta SAVCOM 12-18 Aprilie OFERTA RITMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here