Un bărbat din Șerbăuți a urcat fără permis la volan pentru a merge la cumpărături. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra autoturismului și s-a răsturnat pe un câmp.
Joi, în jurul orelor 14.20, un bărbat de 40 ani, din comuna Șerbăuți, în timp ce conducea autoturismul marca Opel pe DJ 209D, din localitate, a observat autoutilitara marca VW LT, condusă de către un bărbat de 46 ani, din comuna Calafindești, pe aceeași direcție de mers și care s-a încadrat în efectuarea virajului la stânga pentru a pătrunde pe drumul comunal Călinești. Pentru a evita impactul cu aceasta, bărbatul din Șerbăuți a efectuat manevra de depășire prin partea stângă, moment în care a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe un câmp.
În urma accidentului atât conducătorul auto cât și pasagerul din autoturismul Opel, un tânăr de 17 ani, din comuna Șerbăuți, au suferit vătămări corporale, aceștia fiind găsiți lângă autoturism.
Conducătorului auto de 40 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite, însă i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
Celălalt șofer a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În urma interogării bazelor de date ale Poliției Române a rezultat faptul că bărbatul de 40 de ani nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.
În urma verificărilor s-a stabilit șoferul autoutilitarei se deplasa spre satul Călinești, iar pentru a motiva deplasarea deținea adeverință de la angajator, iar celălalt conducător auto avea declarație pe proprie răspundere pentru a justifica deplasarea cu scopul de a face cumpărături.
Polițiștii fac cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

 
Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here