Un întreg județ a fost lăsat de luni bune fără spital, fără cel mai important spital, cu specilizări medicale unice în zonă – precum cardiologia intervențională, traumatologia sau neurochirurgia. În județul Suceava sunt raportate peste 3.400 de cazuri de COVID-19, la aproape 700.000 de locuitori. Cei de la Ministerul Sănătății au transformat însă o unitate medicală de elită, care deservea sutele de mii de locuitori, într-un spital COVID – pentru o minoritate aș putea spune. Ani la rând spitelele din teritoriu nu făceau decât să trimită pe bandă rulantă pacienți către Suceava iar aici bolnavii erau diagnosticați și tratați – acesta este adevărul!
S-a întâmplat însă ca medicii și asistenții de la Suceava să se infecteze în masă cu coronavirus după ce primul val de diasporeni a intrat nestingherit în țară iar apoi oameni care nu au contribuit poate în viața lor la sistemul medical din România s-au prezentat la Spitalul Județean pentru a primi îngrijiri medicale. Erau infectați și așa au infectat un spital întreg și un oraș, în condițiile în care personalul nu avea echipamente de protecție și nici nu putea testa pacienții veniți la UPU cu simptome de COVID -19. Știm asta deja și urmărim stupefiați cum valul doi de românași întorși de prin alte țări intră nestingherit în țară, fără ca acești oameni să fie carantinați, și ne întrebăm de ce am stat în case ca proștii timp de aproape 2 luni în condițiile în care purtătorii de virus sunt lăsați să intre iar nederanjați în România – pe propria răspundere. 90% din cadrele medico-sanitare de la Spitalul Județean Suceava s-au întors la serviciu. Nu însă pentru a profesa cu adevărat, pentru a trata bolnavii care au atâta nevoie de ei, ci pentru a avea grijă aproape exclusiv de bolnavi COVID -19 – cei mai mulți cu forme ușoare sau asimptomatici. Asta în timp ce bolnavii cronici și cazurile de urgență au de suferit și trebuie să plece în alte județe – dacă sunt primiți.

Urgențele dintr-un județ întreg nu sunt doar cazurile de COVID-19!

Dacă, Doamne fereste, te tai cu drujba, te împiedici și cazi în cap, ai un accident rutier, te intoxici, ai o urgență chirurgicală sau faci un infarct zilele acestea ai toate șansele să mori cu zile sau să te infectezi cu coronavirus dacă ajungi la Spitalul Județean Suceava – încă focar de COVID-19. Ca să transfere un pacient la Iași, de exemplu, medicii de la UPU au ajuns să dea telefoane și să se milogească pe la colegii din centrul universitar iar Iașul nu primește pacientul de la Suceava dacă nu i se face mai întâi testul pentru COVID-19. Dacă pacientul iese negativ doar atunci poate să fie transferat acolo. Politruci de doi bani care nu iau măsuri atunci când turmele de diaporeni dau năvală, au transformat Suceava în Lombardia României, ne-au transformat pe noi bucovinenii în niște ciumați – pentru că așa ne văd compatrioți din alte județe. Da, noi-cei din Nordul Moldovei (Nordul Sălbatic – așa cum au titrat niște habarniști), suntem condamnați la moarte și la boală, pentru că au transformat singurul spital viabil din județul acesta, în care s-au investit milioane de lei și care are cei mai pricepuți medici din județ, în spital COVID. Așa a vrut Ministerul Sănătății, așa s-au gândit cei de la București că e mai bine – SĂ CRĂPĂM ÎN DRUM spre Iași pentru că un pacient cu infarct sau cu accident vascular cerebral nu mai are timp să aștepte zeci de minute până când testul său să arate că nu are nici un COVID.
Pentru 3.400 de cazuri de COVID-19 suntem condamnați restul de peste 600.000!
E logic așa?! S-au dus zilele când ajungeai la Spitalul Județean Suceava și un medic precum Roberto Haret te putea salva în câteva minute prin montare de stenturi. Povești frumoase! Suceava e condamnată de Guvernul liberal la MOARTE și o spun având în totalitate proprietatea termenilor!

DSP Suceava a vrut la începutul pandemiei ca toate cazurile de COVID să fie preluate de un spital mai mic din județ

La începutul pandemiei șefa de atunci de la DSP Suceava a vrut să direcționeze cazurile COVID într-un alt spital din județ, mai mic, însă acest lucru nu s-a putut în final deși autoritățile locale și-au dat acordul. Spitalul Județean Suceava – cel care asigura urgențele medicale din tot județul a fost transformat în spital COVID….cu forța, prin voința clară a decidenților de la București. Deci, dragi suceveni, nu îndrăzniți să vă îmbolnăviți, să faceți vreo apendicită, vreun infarct, vreun accident cerebral, că aveți toate șanșele să muriți prin UPU sau în ambulanța care vă duce spre Iași – dacă v-au aprobat transferul. Trebuie să facem ceva ca și comunitate, trebuie să reacționăm! Să ne dezinfecteze spitalul și apoi să lase urgentiștii, chirurgii, otopezii, cardilogii și neurochirurgii să facă ce știu ei mai bine, să opereze și să salveze vieți, nu doar să dea pastile bolnavilor de COVID! Da, cazurile grave de COVID pot fi gestionate la Spitalul Vechi – unde va fi făcută și o unitate de Terapie Intensivă, dar Spitalul Nou trebuie să revină NON-COVID, pentru a deservi sutele de mii de suceveni! Să ne redeschidă spitalul pentru că pot găsi alte clădiri, pe la alte spitale din teritoriu, unde ar putea fi cazați și tratați bolnavii de coronavirus – o minoritate în comparație cu numărul sucevenilor care la un moment dat ar putea avea nevoie de îngrijiri de urgență având în vedere că anul trecut (când nu bântuia vreun virus chinezesc) ajungeau zilnic câte 300-400 de pacienți la Urgențe!!!
Sucevenii nu au nevoie de un spital medaliat și alte marafeturi, au nevoie de medici și asistente care să îi îngrijească și în condițiile în care nu au COVID-19 și nici nu vor să se infecteze!
Și sunt tot mai multe voci care spun că acest spital trebuie redat comunității sucevene! În rest, președintele Klaus Iohannis (dacă are curajul să vină pe la Suceava) poate să își ia înapoi și platanul din curtea unității medicale, că și așa a început să se usuce și îi dăm ca bonus fântâna arteziană cu lumini și muzică – să o pună la Cotroceni undeva, numai Guvernul său să ne dea înapoi spitalul!!! Valul doi de COVID-19, care sigur va veni după ce diasporenii au intrat iar în țară, jurând că vor sta toți cuminți la domiciliu 14 zile în izolare, nu ar mai trebui să însemne transformarea celui mai mare spital din județ în alt focar de boală, așa că, domnule ministrul Tătaru, domnule Orban Ludovic (pentru că mai e un Orban prin Ungaria și ală a dispus măsuri încât în țara lui sunt tot atâtea cazuri de coronavirus cât în județul Suceava), domnule Klaus Iohannis (în calitate de președinte de facto al PNL și șef al Guvernului Meu) puteți aduce la Suceava spitalele de campanie care zac în soare prin București și să lăsați Spitalul Județean într-adevăr să își reia activitatea! Pentru suceveni, pentru cei care îndrăznim să fim bolnavi și de alte boli pe timp de pandemie, nu doar de COVID-19!!! Și mai e ceva… Erau parlamentari de Suceava curajoși de pe la unele partide care făceau tot felul de interpelări pe la Guvern și voiau ca sucevenilor să le fie bine. Domnilor parlamentari, de ce nu cereți în gura mare ca Spitalul Județean Suceava să fie redat comunității care are nevoie de el?! Toată aparatura de ultimă generație, ambulatoriile modernizate și mai ales personalul medico-sanitar își așteaptă bolnavii! Bolnavii care acum nu mai îndrăznesc să vină la spital de frica virusului sau așteaptă să fie primiți în clinicile universitare! DE CE TĂCEȚI?!

Alina Iosif – fost pacient al Spitalului Județean Suceava

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here