Suceava la un pas de scenariul roșu. Primarul Ion Lungu face un apel către toți sucevenii să poate mască de protecție în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă.

Ion Lungu a precizat că municipiul Suceava este la o distanță de 55 de persoane active cu COVID-19 pentru ca orașul să intre în scenariul roșu. Dacă nu se respectă măsurile de protecție riscăm să ajungem în situația din primăvară, când Suceava a fost carantinată.

Redăm integral apelul făcut joi seară de primarul Ion Lungu:

„Dragi suceveni,
Suntem la un pas de a ajunge numărul 3 la mia de locuitori infectați, având astăzi o incidență de 2,56 la mia de locuitori, cu 320 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile – suntem la o distanță de 55 de persoane active pentru a intra în SCENARIUL ROȘU.

Având în vedere faptul că suntem într-o creștere alarmantă a cazurilor de infectări în orașul nostru, am SOLICITAT Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să aprobe PURTAREA MĂȘTII OBLIGATORIU atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise.

Am pătimit destul în primăvară când am intrat în carantină și trebuie să facem tot ce este necesar pentru a nu ajunge în aceeași situație.

Fac un apel din suflet la suceveni să respecte aceste reguli. Purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise și deschise a avut ca rezultat scăderea numărului de persoane infectate.

Împreună vom reuși să împiedicăm răspândirea acestui virus!

Este o măsură pe care am cântărit-o foarte mult pentru a lua decizia corectă, știu că este incomodă, dar sănătatea populației municipiului este prioritatea zero pentru mine.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!”

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here