Sucevean de 64 de ani arestat preventiv după ce a hărțuit și amenințat un polițist. Este vorba despre un individ înscris în registrul național al persoanelor care au comis infracțiuni sexuale. Poliția Română a operaționalizat Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

La 06.08.2021, un agent de poliție a încercat verificarea la domiciliu a unui bărbat de 64 de ani înscris în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale.

Întrucât bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, acestuia i-a fost lăsată o înștiințare pentru a se prezenta la unitatea de poliție competentă, precum și datele de contact ale polițistului de caz.

În data de 06.08.2021, în intervalul orar în intervalul orar 19:00 – 23:00 polițistul de caz din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a primit aproximativ 30 de apeluri telefonice de la două terminale mobile, în care un bărbatul îi adresează cuvinte, expresii jignitoare și amenințări.

Având în vedere aspecte sesizate, acestea au fost aduse la cunoștința procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind efectuate activități de cercetare penală și s-a solicitat obținerea unui mandat de percheziție domiciliară.

În baza probatoriului administrat, la propunerea organului de urmărire penală, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat încuviințarea unei percheziții domiciliare la adresa situată în municipiul Suceava, unde domiciliază bărbatul de 64 de ani, despre care se dețineau date și informații că ar fi utilizatorul celor două cartele telefonice de pe care a fost apelată persoana vătămată.

Solicitarea unității de parchet a fost însușită de instanța de judecată care a emis mandatul de percheziție pentru locația anterior menționată.

La 07.08.2021, în jurul orelor 10:45, polițiști din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava sprijiniți de lucrători ai Biroului Rutier și o grupă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au pătruns în forță în apartamentul bărbatului de 64 de ani, acesta refuzând deschiderea ușii de acces.

Cu ocazia efectuării percheziției, au fost identificate și ridicate șapte telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Fiind condus la sediul poliției, bărbatul de 64 de ani a recunoscut comiterea infracțiunii de hărțuire.

Față de bărbatul de 64 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire. Acesta a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a dispus extinderea urmăririi penale pentru comiterea unei infracțiuni de ultraj în formă continuată.

În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 64 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

La data de 08.08.2021 inculpatul a fost prezentat instanței de judecată, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conform IPJ Suceava, persoanele înscrise în Registru au obligația:
• de a anunța, în prealabil, organul de poliție pe raza căruia locuiesc, în cazul intenției efectuării oricăror deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 15 zile, inclusiv cu privire la localitatea de destinație, scopul deplasării, perioada de deplasare și mijlocul de transport folosit;
• de a se prezenta la organul de poliție pe raza căruia își stabilesc locuința, pentru a comunica despre aceasta și a fi luate în evidență, în termen de cel mult 3 zile.

Nerespectarea obligațiilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here