Dosar penal pentru o femeie din Suceava care a încercat prin toate mijloacele să iasă din zona de carantină și să ajungă pe Aeroportul Cluj, de unde voia să plece la muncă în Germania. Pentru a nu se afla că vine dintr-o zonă în carantină, femeia și-a schimbat reședința din orașul Suceava într-o altă localitate din județ – neaflată în zona roșie de COVID-19.
În data de 16 aprilie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16 aprilie s-a dispus începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 16 aprilie, în jurul orei 16:30, în urma controlului efectuat de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a fost depistată o persoană de sex feminin, cu domiciliul în municipiul Suceava, jud. Suceava, zonă declarată în carantină conform art. 1 din Ordonanţa Militară nr.6/30.03.2020 întrucât este o zonă cu focar de infecţie de COVID-19, care intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu.
În continuare, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020, ora 16:45 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., iar în urma cercetărilor efectuate până în prezent a rezultat că suspecta şi-a stabilit în urmă cu două zile reşedinţa într-o altă comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here