2225 de suceveni s-au vaccinat împotriva COVID. Aşa arată datele centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava. Doar 6 dintre aceştia au avut efecte adverse.

Imunizarea s-a făcut cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) în cele 7 centre de vaccinare din judeţul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat luni că s-au înregistrat 6 reacţii adverse la cei care s-au vaccinat împotriva COVID din care: 5 reacţii locale cu durere la locul injectării şi o reacţie generală-astenie.

Gabriela Băncilă a precizat că s-a utilizat în totalitate vaccinul adus în primele 3 tranşe în judeţul Suceava în cantitate totală de 2225 doze, iar pe data de 10.01.2021 s-a adus o nouă tranşă de 1300 doze vaccin Pfizer BioNTech, care a fost deja distribuit în cele 7 centre de vaccinare conform programărilor efectuate.

Vaccinarea este gratuită, voluntară şi necondiţionată, iar informaţii despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Specialiştii spun că vaccinarea este o măsură complexă de prevenţie în pandemia de coronavirus, alături de respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare ca purtarea măştii, spălatul frecvent pe mâini şi distanţarea fizică.

Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here