Suceveni care se ocupau cu traficul de migranți, urmăriți cu focuri de armă, de către polițiștii de frontieră de la Dorohoi, județul Botoșani. Este vorba despre doi tineri, de 23 și 26 de ani, care aveau rolul de a prelua migranți intrați ilegal în România din Ucraina și de a-i transporta apoi către Germania. Planurile celor doi suceveni au fost date însă peste cap de polițiștii de frontieră, care i-au observat pe intruși cu camera de termoviziune.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din Dorohoi au depistat trei cetăţeni africani care au încercat să intre ilegal în România.
Ei au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Mihăileni, trei persoane care se deplasau dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul României şi care nu-şi justificau prezenţa în zona de responsabilitate.

Poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă reuşind reţinerea persoanelor, trei cetăţeţeni africani.

Ei au observatînsă un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, fapt pentru care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, dar conducătorul a încercat să fugă.

Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

În final, polițiștii de frontieră botoșăneni au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi. În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanelor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania. Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here