Sute de oameni au participat joi la slujba de pomenire a IPS PIMEN, de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava.

Au fost momente emoționante, în care mulțimea a rostit la unison rugăciunea Tatăl Nostru sau a cântat Hristos a Înviat din Morți. S-au aprins lumânări în memoria fostului arhiepiescop al Sucevei și s-au rostit cuvinte frumoase despre cel considerat a fi un simbol al Bucovinei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi în frunte cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților – IPS Calinic, pe scena amenajată în fața mănăstirii.

Au oficiat și Mitropolitul Moldovei – Teofan dar și Arhiepiscopul Tomisului – Teodosie.

Sutele de oameni, împreună cu preoții de pe scenă, s-au rugat pentru sufletului IPS PIMEN și au cântat Veșnica Pomenire.

S-au împărțit apoi colaci dar și pomeni de sufletul fostului arhiepiscop. Deși nu s-a respectat distanțarea fizică, oamenii nu s-au îmbulzit și au stat la rând pentru a primi pachețelele pregătite pentru ei.

Oricum în zonă erau mobilizate importante forțe de ordine: polițiști locali și jandarmi, care au asigurat liniștea publică.

Printre credincioși s-au aflat la slujbă: primarul Sucevei – Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean – Niculai Barbă, președintele PSD Suceava – Ioan Stan și deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Tot joi a fost lansat albumul „In Memoriam – Un an de la strămutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen”, realizat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Slujbe speciale s-au derulat joi și la Mănăstirea Sihăstria Putnei – acolo unde este mormântul fostului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

 

Oferta SAVCOM 22-28 Noiembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here