Tânăr de 23 de ani, reținut în arestul IPJ după ce a ajuns cu mașina răsturnată în șanț de beat ce era. Individul, originar din Liteni, nu deține permis de conducere însă acest lucru nu l-a oprit să se urce la volan.

Duminică, la orele 01.00, patrula din cadrul Poliției orașului Liteni a fost sesizată de către o persoană că la intersecția străzii Iorvu Vîrnav Liteanu cu strada Rotunzii din orașul Liteni, un autoturism s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului.

În urma deplasării la fața locului, cele sesizate s-au confirmat, polițiștii identificând un autoturism marca VW Passat răsturnat pe cupolă, în șanțul de pe partea dreaptă a străzii Rotunzii, în sensul de deplasare dinspre orașul Liteni către satul Rotunda.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 23 ani, din satul Rotunda, care a fost ajutat să iasă din mașină de alți doi tineri – ambii din satul Rotunda, aceștia confirmând faptul că autoturismul răsturnat a fost condus de individul respectiv.

Tânărul era în stare vădită de ebrietate și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Fiind solicitat să însoțească polițiștii la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat, astfel că s-a impus folosirea forței, individul fiind imobilizat prin încătușare.

El a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Prin ordonanța din data de 01.08.2021, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Orașului Liteni au dispus ca urmărirea penală să fie efectuată împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cauza a fost prezentată telefonic procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here