Testare COVID la Spitalul Județean Suceava și pentru persoane neinternate. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava care a spus că în scurt timp se vor putea testa la Spitalul Județean Suceava, la cerere, și sucevenii care nu sunt internați.

În ședința de vineri a Consiliului Județean, odată cu aprobarea modificării organigramei Spitalului Județean Suceava, s-au aprobat posturile pentru noul Compartiment de biologie moleculară care va funcționa în cadrului Laboratorului BK și biologie moleculară, înființat printr-o Hotărâre a Consiliului Județean Suceava de reorganizare a Laboratorului BK. Flutur a precizat că structura aprobată include 13 posturi: 3 medici, un chimist, un biolog, 7 asistenți și un post de îngrijitoare.

După ce Consiliul Județean Suceava a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziționarea la Spitalul Județean Suceava a încă unui aparat de testare Real Time PCR cu accelerator, aici vor funcționa în curând 3 aparate de tip RT-PCR precum și unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente și pentru testarea personalului medical din Spital.

,,Cu aceste echipamente, prin Compartimentul de biologie moleculară, vom asigura creșterea capacității de testare astfel încât ne propunem ca, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, să putem asigura testare pentru SARS-Cov-2 și pentru persoane care nu sunt pacienți în Spitalul Județean Suceava”, a spus președintele Consiliului Județean.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here