Țigări și alcool de contrabandă, confiscate, la Rădăuți.

Lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – S.I.C.E., Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au acționat miercuri pe raza județului Suceava în cadrul unui plan de acțiune pe linia combaterii activitităților ilicite din sfera contrabandei cu țigarete de proveniență extracomunitară, dar și pentru verificarea modului de respectare a celorlalte prevederi legale în materie.

Au fost surprinse în flagrant 6 persoane în timp ce dețineau sau comercializau țigarete de proveniență extracomunitară dar și alcool, ocazie cu care au fost întocmite tot același număt de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cadrul activităților desfășurate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 76.180 de țigarete și 155 litri alcool, în valoare totală de 79.257 lei.

Astfel, în urma activităților specifice și de cercetare penală, față de o femeie de 30 ani, din Rădăuți, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de joi ea să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Au fost dispuse măsuri de indisponibilizare a bunurilor menționate pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava – S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here