Poveste emoționantă până la lacrimi. O poveste despre atașament și devotament. Ambele canine, pentru că oamenii nu mai pot da dovadă de așa ceva.

 

La Tișăuți, un câine păzea casa stăpânului mort de trei ani. Nu a vrut să plece nici miercuri, după ce casa a fost dărâmată pentru că toată propietatea a fost vândută și urmează acolo să se ridice o nouă casă.

Patrupedul a rămas însă acolo, printre dărâmături, parcă așteptând ca stăpânii care l-au crescut să se întoarcă.

Animalul a fost ridicat cu ajutorul jandarmilor și în final dus în adăpostul celor de la Casa lui Patrocle. Este bătrân și bolnav dar nu voia să plece din locul care i-a fost odată casă.

” Tișăuți, azi. Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că intr-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit in urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv.

Un bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit.

Lesne de ințeles, căci stă acolo singur de peste trei ani. L-ar fi hranit o rudă a bătrânilor in tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz.

Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă, și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut.
Pare că-i orb, insă mâine il va vedea un medic. Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă.

Mai are rost să intrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat intreg care sa-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic.

Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare ”, au postat cei de la Asociația Casa lui Patrocle.

Oferta SAVCOM 1-6 Martiue OFERTA RITMIC COM ILIȘEȘTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here