Turnul panoramic de la Gura Humorului va fi finalizat în trei săptămâni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat, în cursul zilei de marţi, turnul panoramic care va fi deschis în partea superioară a pârtiei Şoimul din Gura Humorului. Acesta împreună cu primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, au urcat până la cel de-al șaselea nivel al turnului și s-au bucurat de priveliștea minunată.

„Nu se poate mai frumos de atât. Suntem la mine acasă. În spate se vede Gura Humorului, suntem pe Obcina Voronețului, într-un turn panoramic cum nu am mai văzut în România. O investiție pe fonduri europene făcută de Primăria Gura Humorului și vreau să-i felicit pe humoreni, pe primarul Marius Ursaciuc, pentru că în felul ăsta avem un ochi pentru jumătate de Bucovină. În spate se vede Gura Humorului, cu râul Moldova și cu Humorul nostru. Dar de aici se văd și munții Rarău, Giumalău, Ceahlăul, Călimani, se vede Obcina Mare, se vede toată depresiunea spre Câmpulung Moldovenesc și se vede o priveliște superbă spre Suceava. Suntem sus la pârtia de schi unde s-a găsit o utilitate și pentru timp de vară pentru această pârtie, pentru această instalație care transportă turiști… Este ceva fantastic pentru cei care vor vizita Bucovina, Gura Humorului, județul Suceava. Un loc de vis. Cred că vor veni foarte mulți să-și facă fotografii de referință, un turn Eiffel al nordului României, al Bucovinei. Bravo Marius Ursaciuc și mă bucur că proiectele noastre de mulți ani tot prind contur și tot dăm câte unul la spate realizat”, a declarat Gheorghe Flutur.

Primarul Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a anuțat că această investiție va fi finalizată peste aproximativ trei săptămâni.
„Suntem la 30 de metri de partea superioară a pârtiilor Șoimul 1 și 2. O investiție care peste vreo trei săptămâni va fi finalizată. Bucovina arată extraordinar și de jos și de sus. Puteți ajunge aici cu telescaunul, puteți ajunge pe două trasee ușoare, în care puteți îmbina utilul cu plăcutul. Puteți admira pe drumul încoace și Piatra Pinului, rezervație paleontologică, și Piatra Șoimului, o formațiune muntoasă în mijlocul pădurii, unde legenda spune că în grota de acolo a fost prima chilie a lui Daniel Sihastru. Până una alta ne pregătim de oaspeți chiar dacă întreg orașul este un șantier și cred că o să vă mai putem arăta o mulțime de lucruri. Veniți la Gura Humorului. Copiii vor putea să se bucure de un parc de joacă specific sporturilor de munte, sporturilor de iarnă, cu panouri de cățărare și multe alte surprize. Până una alta ne pregătim să consolidăm poziția pe care am câștigat-o timp de 16 ani în turismul din Bucovina, din România și zicem noi și din turismul european. Veniți la Gura Humorului!”, a declarat Ursaciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here