sursă foto Ziarul Incomod

Un șofer a fost imobilizat și încătușat de polițiști după ce s-a urcat beat la volan a încercat să fugă pe un teren agricol.
Vineri noapte, echipajul format dintr-un polițist din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, un polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, doi subofițeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și doi subofițeri din cadrul M.A.P.N., în timp ce acționau conform planificării în punct fix pe DN 2, având ca obiectiv principal oprirea și controlul vehiculelor care intră și ies din zona de carantină, a oprit pentru control autoturismul marca Dacia Logan, care circula din direcția Cumpărătura-Bunești și care avea un mers sinuos, condus de un bărbat de 36 ani, din municipiul Fălticeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și avea deficiențe de vorbire, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, lucru pe care acesta l-a refuzat în mod repetat, după care a devenit agitat și a cerut să fie iertat întrucât are probleme personale și nu dorește să rămână fără permis de conducere.
Cu toate acestea organele de poliție au insistat și au solicitat în mod repetat conducătorului auto, să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat din nou, după care a încercat să fugă pe un teren agricol.
În această situație s-a procedat la prinderea imobilizarea și încătușarea acestuia, după care i s-a solicitat să se calmeze și să se supună indicațiilor organelor de poliție.
Ulterior, individul a fost condus la UPU suceava pentru a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, moment în care în prezența personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Mai mult, bărbatul a adus cuvinte jignitoare atât la adresa organelor de poliție cât și la adresa personalului medical.
Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea sau prelevarea de mostre biologice de sânge”.
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei în baza legii 61/1991R.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here