accident căruță
foto arhivă

Un șofer beat și cu permisul reținut a intrat cu mașina într-o căruță semnalizată. Accidentul a avut loc pe DJ 208 A, pe raza orașului Liteni, marți seară.

Șoferul beat, un bărbat de 49 de ani, din orașul Liteni, în timp ce conducea autoturismul marca Ford Mondeo, a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-o căruță. Atelajul hipo era condus de un localnic, care se deplasa în aceeași direcție. Căruța  semnalizată cu o vestă reflectorizantă atașată în partea din spate și cu lanternă.

În urma impactului, caii care tractau căruța s-au speriat și au alergat aproximativ 200 metri până au putut fi opriți.

Căruțașul nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale și a fost testat cu etilotestul, rezultând că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul impactului.

Conducătorul auto a fost testat etilotest constatându-se că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul beat a fost conuds la spital, unde i s-au recoltat mostre  de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma interogării bazei de date auto, s-a constatat că șoferul beat figurează cu mențiuni de reținere a permisului de conducere din data de 25 iunie 2019, ca urmare a aplicării de către Poliția Orașului Liteni a unei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, existând posibilitatea ca baza de date să nu fi fost actualizată.

De asemenea, autoturismul condus bărbat avea inspecția tehnică periodică expirată din data de 27 iulie, acesta urmând să fie sancționat contravențional în acest sens.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal și s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here