acțiune polițiști

Urmărire cu năbădăi pe străzile Sucevei după un șofer beat și fără permis. Incidentul s-a petrecut marți seară.

Urmărire pe străzile Sucevei după ce marți, la ora 20.12, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier a identificat în trafic pe stradea Calea Unirii din municipiul Suceava, autoturismul Volkswagen, care se deplasa sinuos, frânând brusc în repetate rânduri.

Cum autoturismul respectiv a fost la un pas de a lovi alte mașini, polițiștii au efectuat semnale de oprire cu bastonul în plan orizontal, însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea pe stradea Calea Unirii.

Ulterior, șoferul a trecut prin stația Peco MOL și a continuat deplasarea pe strada Traian Vuia. La intersecția străzii Traian Vuia cu strada Nicolae Labiș, conducătorul autoturismului a oprit pentru câteva secunde, iar în momentul în care a observat că unul dintre polițiști se apropie de autoturismul său, a întors în loc și a continuat deplasarea către strada Calea Unirii.

S-a continuat urmărirea fugarului pe strada Calea Unirii, apoi pe strada Mirăuți. La un moment dat, șoferul a oprit în dreptului unui imobil, pe sensul opus de deplasare și s-a dat jos din autoturism.

Polițiștii au reușit să pună mâna pe fugar, fiindu-i solicitate documentele personale și ale autoturismului. Inițial acesta a refuzat să prezinte documentele persoanele și a încercat să se sustragă controlului, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea lui și conducerea la sediul Poliției Municipiului Suceava.

S-au solicitat iarăși datele acestuia de identitate, acesta comunicând că are de 26 ani și este din comuna Pătrăuți. Individul a dat însă datele de identitale ale fratelui său.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din investigațiile efectuate ulterior, atât la fața locului cât și prin confruntarea acestuia cu imaginea foto din bazele de date, s-a stabilit că persoana care a condus autoturismul se numește Hariga Emanuel, de 20 ani, din comuna Pătrăuți, care nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie.

S-a dispus măsura reținerii tânărului pentru o perioade de 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava și a fost anunțat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.