focuri de armă, sursă foto DCNews

Urmărire și focuri de avertisment după un șofer fugar. Bărbatul a abandonat autoturismul și a dat bir cu fugiții, împreună cu un pasager.

Vineri, la ora 19.08, un echipaj din cadrul Biroului Rutier, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DN 17 – raza localității Ilișești, a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism marca Nissan X-trail.

Conducătorul autoturismului a efectuat viraj stânga pe DJ 178, înspre localitatea Ciprian Porumbescu, și a mărit viteza de deplasare, cu scopul de a se sustrage controlului.

Polițiștii au pornit în urmărirea sa pe o distanță de aproximativ 8 km (drum asfaltat și câmp), după care vehicului a virat dreapta.

Atât conducătorul cât și pasagerul din partea dreapta față, au coborât din autoturism și au fugit într-o zonă împădurită, procedându-se la urmărirea lor pedestru.

Pe timpul urmăririi pedestre, unul dintre agentii  de poliție a somat verbal ,,Poliția, stai că trag!”, context în care a efectuat în plan vertical, 3 focuri de avertisment.

Indivizii au reușit să dispară dar după abandonarea vehiculului, polițiștii au identificat șoferul fugar.

S-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 26 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Acesta a sustras autoturismul marca Nissan X-trail, proprietatea tatălui său, din fața porții.

La fața locului a fost solicitat un tehnician criminalist, procedându-se la examinarea din punct de vedere criminalistic a autoturismului.

Ulterior, în baza unei informații obținute de către polițiști tânărul de 26 de ani a fost identificat și preluat de către agenții de poliție de la locuința de domiciliu – din localitatea Ciptian Porumbescu.

Pe timpul urmăririi în trafic, individul a săvârșit mai multe abateri la regimul rutier, fiind înregistrat cu viteză și de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție.

El a fost sancționat prin 4 procese verbale, cu amendă totală în cuantum de 14.065 Ron.

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municiopiului Suceava, Biroul Rutier, au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore a suspectului de 26 ani.

Acesta a fost încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.  

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, și furtul în scop de folosință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.