sursa foto:editia.ro

Șofer beat criță la volan, blocat în trafic după o urmărire ca în filme. S-a întâmplat la Brodina, duminică, ziua în amiaza mare, adică în jurul orei 11.50.

Polițiștii de la Vicovu de Sus au avut mari bătăi de cap cu un șofer beat criță la volan și care bnu a vrut să oprească mașina la un control de rutină, pe DJ 176. Agenții au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea cu viteză sporită.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase. S-a folosit, de asemenea, sistemul de portavoce al autospecialei, conducătorul autoturismului urmărit fiind somat în repetate rânduri cu „POLIȚIA OPREȘTE”, „POLIȚIA! STAI CĂ TRAG!”. Urmărirea a avut loc pe o distanță de peste 2 kilometri. În tot acest timp, șoferul fugar a pus în pericol pe ceilalți participanți la trafic, el circulând haotic, cu viteză excesivă și intrând pe contrasens. La un momet dat, la o ușoară curbă la stânga, s-a reușit blocarea șoferului pe partea dreaptă a sensului de mers.

Având în vedere starea de pericol creată în trafic, prin circularea haotică, cu viteză sporită, pe contrasens, neoprirea la semnalele autospecialei de poliție și intenția de a se sustrage controlului, conducătorul auto a fost încătușat pe loc. Acesta a fost identificat în persoana numitului Tcaci Petru, în vârstă de 24 de ani, din comuna Ulma.

Cum tânărul emana halenă alcoolică, polițiștii și-au dar seama că era vorba despre un șofer beat criță la volan. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here