Ursoaică salvată din laț, la Broșteni, de silvicultori, jandarmi și pompieri, cu ajutorul substanțial al unui medic veterinar care a tranchilizat animalul.
Intervenția dificilă a avut loc marți seara, pe raza OS Broșteni.

O ursoaică prinsă într-un laț, la marginea localității Broșteni, a fost salvată de o armată de oameni, care au intervenit după ce animalul a rămas captiv. Ursoaica a fost prinsă într-un laț, cel mai probabil amplasat de localnici, pentru a preveni intrarea urșilor în gospodării.

Aceștia coboară de pe munte și, în căutare de hrană, intră în sat și în gospodăriile oamenilor.

Silvicultorii de Ocolul Silvic Broșteni au observat ursoaica prinsă în laț, în timpul unei acțiuni patrulare. Ei au sunat la numărul de urgență 112 și au rămas la fața locului pentru a preveni un eventual accident.

La operațiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuți, care a tranchilizat animalul sălbatic, silvicultori, jandarmi și pompieri, aceștia din urmă emițând și alerte pentru a preveni locuitorii.

După ce ursoaica a fost eliberată din laț, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toți participanții s-au îndepărat la o distanță sigură și s-au asigurat că aceasta s-a trezit și s-a retras în pădure.

Zona respectivă este în continuare monitorizată de silvicultori pentru a se asigura că ursoaica nu va reveni acolo.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here