Fonduri suplimentare alocate de CJ Suceava pentru înființarea Muzeului de Artă Sacră de la Fălticeni. Anunțul a fost făcut joi de către președintele cJ Suceava – Gheorghe Flutur.

Consiliul Județean Suceava va suplimenta cu 69.378 lei sumele destinate înființării Muzeului de Artă Sacră din municipiul Fălticeni, obiectiv promovat la finanțare prin Compania Națională de Investiții – CNI.

Gheorghe Flutur a precizat că sumele sunt necesare pentru actualizarea unor studii, obținerea avizelor și pentru verificarea tehnică.

Muzeul va fi realizat prin punerea în valoare a clădirii care a găzduit unul din consulate Austro-Ungare în perioada 1886-1918. Clădirea, unicat din punct de vedere arhitectural în zonă, este realizată în stil neo-clasic, a explicat Flutur.

„Prin realizarea acestui obiectiv se va realiza un spațiu expozițional permanent care va pune în valoare ansamblul arhitectural în sine precum și patrimoniu existent al Muzeului Național al Bucovinei. Construcțiile social-culturale și administrative vor însuma peste 500 mp amplasate pe o suprafață de teren de aproximativ 50 de ari”, a precizat președintele CJ Suceava.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here