mascați poliție
foto arhivă

Un vicovean a fost ridicat de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Botoșani din cauză că a încălcat ordinul de protecție emis de polițiști chiar în timp ce ce afla sub control judiciar.

Miercuri, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a primit spre executare Mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe numitul SCHIPOR ILIE, de 49 ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava.

Vicoveanul a fost condamnat la pedeapsa de 10 luni și 44 zile închisoare, în regim de penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prev. de art. 38 alin. (1), (4) și (5) lit.  a) și b) și dispuse prin ordinul de protecție în formă continuată”, faptă prev. și ped. de art. 47 alin. (1) din Legea 217/2003 republicată cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal (nouă acte materiale), rap. la art. 396 alin. 10 Cpp.

La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă în vederea identificării şi reţinerii sus-numitului, ocazie cu care acesta a fost identificat pe strada George Călinescu din orașul Vicovu de Sus.

După ce i s-a înmânat o copie a mandatului de executare a pedepsei închisorii, acesta a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, în vederea luării măsurilor legale, fiind introdus în Penitenciarul Botoșani.

Aflat sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul care se afla sub control judiciar a decis să meargă la locuința fostei soții.

Acolo a intrat în contact cu fosta soție și cu fiica, care au anunțat poliția. Oamenii legi au constituit un nou dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „neexecutarea sancțiunilor penale”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.