sursa foto: obiectiv.info

Adrian Năstase, fost premier al României, explică, într-o postare pe blogul său, de ce au fost lăsați să se întoarcă în România peste un milion de români din diaspora fără un control riguros. Răspunsul – s-a dorit organizarea de alegeri anticipate și era nevoie de votul celor din Diaspora, care nu trebuiau deranjați în vreun fel cu controale și măsuri dure la frontiere. Aceeași idee a fost lansată de mai mulți politicieni români dar și de jurnaliști în ultimele săptămâni.
„În România, au fost mai multe etape. Prima, la începutul anului, atunci când obiectivul principal era realizarea alegerilor anticipate. Evident, în acel context, voturile celor din diaspora erau importante iar măsurile de control la frontieră nu trebuiau să-i enerveze. Astfel s-a ajuns la intrarea în țară a peste 1 milion de persoane, venind din zone de risc și intrate fara un control riguros. „Baletul” inițial între rigoare și permisivitate a determinat creșterea exponențială a îmbolnăvirilor. Aceste lucruri au devenit mai evidente în ultimile săptămâni iar situația din orase precum Suceava au dus la adoptarea unor măsuri mai dure.
Apropierea Sărbătorilor de Paști generează noi probleme. Autoritățile au, din nou, o dificultate în a trata presiunea de la frontieră a celor care vor sa-și viziteze rudele. „Frații noștri”, „compatrioții noștri” sunt anunțați că dacă vin în țară vor fi băgați 14 zile în carantină, înainte de a merge acasă. E adevărat, prioritatea politică a alegerilor anticipate s-a evaporat. Nu vreau să se creadă că nu apreciez eforturile făcute la MAI, Ministerul Sănătății sau MAPN în bătălia cu flagelul coronavirusului dar vreau să subliniez că întârzierea în luarea unor decizii a avut la bază mărunte rațiuni politico-electorale. Rămâne, în continuare, tentația unor inițiative politice populiste și cea a găsirii unor „țapi ispășitori” în afara țării,” a explicat Adrian Năstase pe blogul personal.

Oferta SAVCOM 11-17 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here