Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a reacționat după protestul de duminică și a declarat că protestatarii au încălcat flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituire în starea de alertă.

Alexandru Moldovan a precizat că organizatorii protestului din centrul Sucevei, prin avizele obținute, și-au asumat niște măsuri, însă nu le-au respectat.

„Așa cum bine știți, săptămâna trecută au avut loc o serie de acțiuni de protest în localități din județul nostru, ultima și cea mai de amploare desfășurându-se duminică, 14 noiembrie, în centrul municipiului Suceava.

Având în vedere situația sistemului medical județean, actualul context epidemiologic la nivel național și județean, luând în considerare prerogativele constituționale ale funcției de prefect, doresc să supun atenției dumneavoastră câteva precizări.

Orice cetățean al României are garantat prin Constituție o serie de drepturi fundamentale, inclusiv cele de a se adresa instituțiilor statului cu solicitări și petiții sau de a manifesta în cadru organizat pentru susținerea unor revendicări.

Pe de altă parte, aceeași lege fundamentală la care ar trebui să ne raportăm permanent, instituie și obligația oricăruia dintre noi, de a respecta legile în vigoare.

A fost evident pentru noi toți că în desfășurarea manifestației de ieri, din centrul municipiului Suceava, au fost încălcate flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituite în perioada de alertă: portul măștii de protecție inclusiv în spații deschise, distanțare fizică, limitarea numărului maxim de participanți la 100 de persoane.

Sunt măsuri pe care organizatorii, prin avizele obținute, și le-au asumat, dar le-au ignorat total. Ne delimităm total de o asemenea abordare, care poate fi privită și ca un afront la adresa marii majorități ai cetățenilor care au ales să respecte măsurile de protecție instituite, la cadrele medicale care au depus eforturi susținute de la debutul pandemiei”, a declarat prefectul de Suceava.

Trebuie spun că Jandarmeria a aplicat amenzi organizatorilor acestui protest și se fac cercetări în continuare.

Acesta a precizat că Jandarmeria a acționat într-un mod echilibrat, fără a se lăsa antrenată într-o serie de provocări.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.