Ioan Bălan a înaintat o interpelare către ministrul Educației pe tema orelor remediale pentru elevi în anul școlar 2021-2022.

Deputatul PNL de Suceava este în special interesat de organizarea orelor remediale în mediul rural și din zonele defavorizate.

Redăm solicitarea deputatului Ioan Bălan:

Stimate domnule ministru,

În ciuda eforturilor dumneavoastră de a menține deschis procesul de învățământ și în pofida măsurilor adoptate de către Guvern în scopul limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2, elevii resimt întreruperile repetate ale procesului de învățământ, precum și limitele predării în sistemul de învățământ online.

Cel mai puternic afectați continuă să fie elevii din mediul rural unde dotările cu mijloace IT sunt încă nesatisfăcătoare, vitezele la internet mai reduse, iar posturile didactice sunt ocupate preponderent de personal suplinitor. Mai mult decât atât, învățământul online pentru clasele cu predare simultană din învățământul primar și-a demonstrat pe deplin ineficacitatea, fiind, fără îndoială, necesară efectuarea de ore suplimentare în format fizic pentru recuperarea decalajelor.

Având în vedere faptul că domnia voastră ați reușit să găsiți cele mai bune soluții la provocările la care a fost supusă școala românească în perioada pandemiei, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

– Intenționați să propuneți organizarea de ore remediale pentru elevi, în special în mediul rural și în mediul urban defavorizat, care să fie desfășurate în cursul semestrului II din anul școlar 2021/2022 sau la începutul vacanței de vară?

– Care ar fi efortul bugetar pentru plata personalului didactic de predare dacă s-ar organiza cel puțin 5 ore remediale pentru fiecare materie predată în învățământul preuniversitar, iar plata profesorilor ar fi majorată cel puțin cu rata medie a inflației din anul 2021?

– Având în vedere faptul că sistemul de învățământ nu oferă condiții egale tuturor elevilor din perspectiva infrastructurii, a calificării personalului de predare și a serviciilor sociale pentru elevii provenind din medii defavorizate, vă rog să precizați dacă nu s-ar putea permanentiza practica orelor remediale în acele zone unde performanțele elevilor sunt sub media națională?

Solicit formularea răspunsului în scris.”

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here