Jumătate din angajații școlilor din Suceava au fost deja testați pentru COVID pe banii Primăriei. Anunțul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a declarat că 900 din cei 1950 de angajați din școlile sucevene s-au testat pentru COVID-19 până la acest moment. Ion Lungu a spus că 18 cadre didactice au fost depistate cu CIVID în urma testării efectuate de Primăria Suceava.

Edilul a explicat că a propus această testare și Primăria Suceava a alocat fonduri tocmai pentru ca unitățile de învățământ să nu fie transformate în focare de COVID-19 la început de an școlar iar aopi virusul să fie dus acasă de elevi și implicit să crească numărul infectărilor în municipiul Suceava. Totuși sunt cadre didactice care au refuzat să se testeze.

Sunt focare de COVID-19 în acest moment la Școala Generală nr. 4 și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” – unde au fost depistate 6 cazuri de COVID până acum. Este vorba despre directorul colegiului – Renato Tronciu, soția lui care este profesor, directorul adjunct Gabriela Cazac și alți trei angajați. Elevii de la acest colegiu au fost trimiși acasă și se fac doar cursuri online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.