incendiu mașină, foto arhivă

Autoturism în flăcări, în apropiere de stația Peco din Gălănești. Au fost clipe de panică, vineri după amiază. În vehicul se afla o femeie cu cei doi copii minori.

Polițiștii au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 de către un bărbat din Frătăuții Vechi, cu privire la faptul că pe raza comunei Gălănești, în vecinătatea Stației Peco din localitate, este un autoturism în flăcări.

Cu ocazia intervenției la fața locului, s-a constatat că în fața unui imobil pe DN 2 H, se afla autoturismul marca Renault Megane Scenic, culoare albă, care ardea cu flacără în zona capotei motor cât și în interiorul acestuia.

La fața locului au intervenit în primă fază pompierii civili de la Gălănești cu o autospecială de stingere iar apoi pompieri militari din cadrul detașamentului Rădăuți cu o autospecială de stingere și modulul SMURD. Incendiul fiind lichidat în scurt timp.

În urma incendiului, autoturismul a ars aproape în totalitate. Nu s-au înregistrat victime omenești.

Circulația rutieră pe DN 2 H, în zona respectivă, a fost întreruptă circa 15 minute pe ambele sensuri de deplasare, până la stingerea incendiului.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că în jurul orei 16.30, o tânără de 23 ani, domiciliată în comuna Bilca, a condus pe DN 2 H Gălănești, din direcția Vicovu de Jos-Rădăuți, autoturismul, și ajungând în vecinătatea imobilului, de sub capota motor a autoturismului a început să iasă fum.

În primă fază un alt participant la trafic, în calitate de conducător auto, a observat acest lucru, motiv pentru care i-a făcut semn șoferiței să oprească autoturismul.

La scurt timp după ce tânăra a coborât din autoturism cu cei doi copii minori, de sub capota motor a autoturismului a izbucnit flacără, incendiul manifestându-se mai întâi la capota motor, iar ulterior s-a extins în interior.

Din cercetările pompierilor, s-a stabilit că incendiul a avut ca și cauză un „scurt circuit la instalația electrică în zona de sub capota motor a autoturismului”.

Pagubele urmează a fi estimate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de “distrugere din culpă”.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here