Box metalic, găsit de polițiști asupra unui elev sucevean, în cadrul unui control în unități de învățământ ți în preajma acestora.

În ultimele două săptămâni peste 1000 de elevi, în special din ciclul gimnazial și liceal au beneficiat de activitățile preventive și informative derulate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava.

Au fost abordate diverse tematici de interes și au fost drulate activități interactive cu rol de conștientizare și responsabilizare a adolescenților cu privire la riscul victimal și infracțional.

 

 

Pe lângă activitățile preventive, polițiștii au derulat și acțiuni de verificare și control la nivelul mai multor unități de învățământ din mun. Suceava, Câmpulung Moldovenesc, comunele Pătrăuți și Dumbrăveni.

A fost verificat modul de respectare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor și s-au efectuat controale la unitățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ cu privire la respectarea interdicției de vânzare de alcool și tutun către minori.

Împreună cu reprezentanți ai unităților de învîțământ s-au efectuat inclusiv controale în sălile de curs și asupra ghiozdanelor și rucsacurilor elevilor. Peste 400 ghiozdane au fost controlate.

Au fost identificate și o serie de probleme și au fost dispuse măsuri corective, într-o situație, asupra unui elev fiind identificat inclusiv un box metalic, fiind întocmit dosar de cercetare penală.

Reamintim că în conformitate cu prevederile art.372 Cod penal constituie infracțiunea de ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”:

 

 

(1)Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a)cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;

b)arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;

c)substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2)Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3)Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.