filtru poliție

Indivizi pulverizați de polițiști cu spray-ul lacrimogen după ce s-au baricadat într-o mașină. Autoturismul fusese oprit în trafic pentru un control de rutină.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 23.00, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Rădăuți.

În mașină se aflau două persoane de sex masculin. În momentul în care a observat că un lucrător de poliție a coborât din autospeciala de poliție, șoferul s-a mutat pe scaunul din partea dreaptă a autoturismului și a blocat din interior ambele portiere.

Pe scaunul din dreapta a fost observată o persoană de sex masculin ce a fost identificată ulterior în persoana unui bărbat de 29 ani, iar în partea din spate a fost observată o persoană de sex masculin identificată ulterior în persoana unui bărbat de 36 ani.

Întrucât cei doi s-au baricadat în autoturism, polițiștii au pulverizat cu spray iritant lacrimogen în zona geamurilor și a radiatorului.

La un moment dat, bărbatul de 29 de ani a deschis portiera din partea dreaptă. Indivizii au fost scoși din vehicul, imobilizați și încătușați.

În autoturism, în partea din față, lângă schimbător, a fost găsită o bere, fiind consumată aproximativ jumătate din aceasta.

Deoarece amândoi bărbații miroseau a alcool și se contraziceau în declarații, ambii au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru amândoi.

Cei doi bărbați au fost conduși la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor biologice, fiindu-le recoltate două probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Polțiștii au stabilit că, în data de 10 februarie, cei doi bărbați s-au deplasat cu autovehiculul respectiv la o locuință pe raza municipiului Rădăuți, unde au consumat băuturi alcoolice, respectiv două sticle de bere a câte 500 ml fiecare și 150 ml tărie.

În momentul când au părăsit locuința respectivă, bărbatul de 29 de ani i-a încredințat cheile vehiculului bărbatului de 36 de ani, care l-a condus pe raza municipiului Rădăuți, lucru recunoscut și de către acesta.

Când au ajuns pe strada Nicolae Bălcescu, în jurul orei 23.00, polițiștii dau efectuat semnalul regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei VW, conducătorul auto conformându-se și oprind pe partea dreaptă.

În continuare, bărbatul de 36 de ani a lăsat motorul în funcțiune, a încuiat vehiculul și s-a mutat pe bancheta din spate.

Oamenii legii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, față de bărbatul de 36 de ani și a infracțiunii de „încredințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană aflata sub influența alcoolului” față de celălalt bărbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.