CJ Suceava alocă peste 1,5 milioane de lei pentru aparatură medicală nouă la Spitalul Județean. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur a declarat că în prima ședința a deliberativului județean va propune alocarea sumei de 1.518.222 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară efectuării de investigații medicale, intervenții chirurgicale, precum și pentru înlocuirea unor echipamente uzate.

Este vorba despre un aparat RX, esențial în activitatea sectorului TBC, o trusă videobronhoscopie, necesară pentru o mai mare acuratețea a investigațiilor în secția Pneumologie, un videocoledoscop compatibil cu unitatea de laparoscopie Karl Storz, un ecograf, o unitate pentru electro-chirurgie cu ultrasunete, utilă pentru eficientizarea și optimizarea intervențiilor chirurgicale clasice și minim invazive, inclusiv pentru chirurgia tiroidei și 5 bucăți electrocardiograf portabil, care vor putea fi utilizate în diferite zone ale spitalului.

De asemenea, CJ Suceava se pregătește pentru reabilitarea unor corpuri de clădire de la Spitalul Nou. Gheorghe Flutur a precizat că drept urmare se alocă fonduri pentru realizarea unui audit energetic cu scopul creșterii calității condițiilor de spitalizare acordate pacienților și de reducere a cheltuielilor privind energia termică și electrică.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here