Povești Medievale în Cetatea de Scaun a Sucevei. Cavaleri și domnițe animă iar cetatea lui Ștefan cel Mare. Este o variantă de pandemie a Festivalului Medieval, mai restrânsă față de anii trecuți.

Cetatea de Scaun a Sucevei este de vineri după amiază animată de cavaleri, domițe, luptători, răzeși și tot felul de personaje medievale care au adus atâta bucurie la Suceava an după an.

Vizitatorii vor fi întâmpinați, tot week-endul cu muzică și dansuri medievale, teatru, spectacole cu foc, se vor putea plimba cu cai sau participa la şcoli de lupte.

Nu vor lipsi concursurle pentru copii, ateliere de gastronomie medievală, cursuri de șoimărit, ateliere de magie și de meșteșuguri medievale.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor de prevenire a infecției cu noul coronavirus, norme precum distanțarea fizică.

Se așteaptă un număr mare de vizitatori la Cetatea de Scaun a Sucevei în week-end, atât suceveni cât și turiști.

Chef Cătălin Scărlătescu este și el prezent la Poveștile Medievale și va găti tot felul de bunătăți pentru vizitatori, bunătăți cu iz medievale.

Nu va lipsi muzica bună, fiind programat și un concert cu iubita trupă HARA, duminică, 15 august – ora 20.15.

„Sper să revenim la normalitate și să redevenim campionii festivalurilor medievale pentru că această cetate pe care noi am renovat-o a adus minim 200.000 de vizitatori în fiecare an. E practic kilometrul zero al turismului la Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava la deschiderea evenimentului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.