Buget generos pentru unitățile de învățământ din municipiul Suceava, în 2024. Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că acestea vor primi 35,214 milioane de euro pentru investiții și reparații.

Pe lângă această sumă, vor fi alocate fonduri pentru bunuri și servicii.

Ion Lungu a precizat că vor fi derulate în școli, în acest an, 30 de proiecte mari, din care 15 cu fonduri europene și 15 cu bani de la bugetul local.

Acesta a amintit despre: clădirea pentru învățământ gimnazial de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, reabilitarea termică a școlilor 3,5,7, 9 și 10,  a Colegiului ”Mihai Eminescu” și a Colegiului ”Dimitrie Cantemir”,  mansardarea școlii ”Miron Costin”, reabilitarea infrastructurii școlare la Colegiul ”Al. Ioan Cuza” și la Colegiul ”Samoil Isopescu”, construirea de grădinițe noi la școala 1 și în cartierul Obcini, mansardarea școlii 8 și a LPS, modernizarea terenului de sport la școala 9, reabilitare internat la Colegiul ”Dimitrie Cantemir”, reabilitarea sălii auditorium de la Colegiul de Artă, reabilitarea acoperișului la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” și reparare fațadă la grădinița ”Așchiuță”.

Primarul Sucevei a explicat că pentru el investițiile din domeniul Educației reprezintă o prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.