Copil de 12 ani înecat la scăldat, la Frătăuții Vechi, duminică seară.

O femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor sesizând cazul unui copil de 12 ani înecat la scăldat. Tragedia s-a petrecut pe raza satului Măneuți, comuna Frătăuții Vechi.

Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului. Din cercetări a reieșit că minorul în vârstă de 12 ani, venise la scăldat pe pârâul ”Pozen”. La un moment dat, după ce s-a scufundat sub apă, băiatul nu a mai revenit la suprafață operioadă de timp și de aceea s-a cerut ajutor prin numărul de urgență 112.

Polițiștii au stabilit că duminică, în jurul orei 16.30, un bărbat din Rădăuți a plecat de la domiciliu, împreună cu fii săi, de 12 și 30 de ani, la scăldat pe raza satului Măneuți. La un moment dat, în apropierea zonei unde se scăldau mai multe persoane, cei trei au lăsat bicicletele pe malul râului, urmând să se mai deplaseze pe jos încă aproximativ 50 de metri. Bărbatul l-a lăsat pe mezinul de 12 ani în grija fratelui său mare, întrucât și-a dat seama că a uitat telefonul lângă bicicletă și a plecat să îl recupereze.

Băiatul de 12 ani a sărit în apa însă la un moment dat nu a mai fost observat de nici o persoană. În timp ce un tânăr din Volovăț înota pe spate a atins cu laba piciorului ceva în apă, dându-și seama că este vorba despre o persoană. Acesta s-a opprit și a observat în apă corpul unui copil, care plutea cu fața în jos. Imediat l-a scos pe băiat pe malul apei iar împreună cu tatăl și fratele acestuia i-au acordat primul ajutor până la sosirea unui echipaj de ambulanță. La fața locului a intervenit un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava, care i-a aplicat copilului manevre de resuscitare timp de 60 de minute, interval de timp în care acesta nu a prezentat nici un semn vital. În final medicii au declarat decesul. Polițiștii fac cercetări în cazul acsetui copil de 12 ani înecat la scăldat.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here