Cornel Grosar este de astăzi cetățean de onoare al Sucevei. Așa au decis în unanimitate consilierii locali suceveni întruniți joi în ședință de consiliu.

Cornel Grosar a primit acest titlu la un an de când s-a stins, răpus de COVID-19, în Vinerea Mare, pe un pat de terapie intensivă. Un an în care a lipsit atât de mult societății civile sucevene, tinerilor pe care i-a promovat toată viața și apropiaților. Era un om cu sute de prieteni, aș putea spune, prieteni care îl vor păstra în suflet și în gânduri.

Cornel Grosar, promotor al valorilor sucevene, a fost în primul rând președinte al Asociației JUVENTUS, organizator de evenimente culturale și artistice,
om de radio, realizator de emisiuni TV dar și consilier local pentru o vreme. A fost sprijin și exemplu pentru generații întregi de tineri suceveni, om de scenă dar și un promotor al Sucevei – oraș pe care l-a iubit atât de mult.

Printre acţiunile cele mai cunoscute organizate de el se numără: „Săptămâna tineretului”, „Festivalul de Teatru pentru Tineret”, „Festivalul de Umor pentru Tineret”, „Casa Tineretului în aer liber”, „Ziua Copilului în Suceava”, „Ziua Adolescentului”, „Ziua Tineretului”, “Ziua Europei”, „Cultură Estivală” și „Discoteca de altădată”.

De-a lungul anilor a fost, printre multe altele, lucrător de tineret, manager de proiecte, formator și realizator de emisiuni radio-tv sucevene:
• nenumărate emisiuni radio „Juventus”, „AS ONG”, „Valori Sucevene”, „Suceava întreabă, Primarul răspunde”, “Audiență la consilier” între anii 1997 – 2020 la Radio AS;
• 25 emisiuni „Bucovina Estival” în anul 2008 la Bucovina TV;
• 26 emisiuni „Simplu’ Cetățean” în anul 2010 la Monitorul TV.

Într-un interviu acordat în august 2006, Cornel se prezenta astfel: „Pentru a afla cum sînt, de ce sînt aşa şi încotro mă îndrept, trebuie să mă vezi prin parcursul unui drum de 44 de ani, în care am trăit la maxim fiecare clipă cu convingerea că o viaţă avem şi merită s-o împarţi cu cei din jur. Şi mai e ceva: dacă faci bine, ți se va întoarce! M-am născut în Gura Humorului, unde mi-am petrecut primele 10 luni de viaţă, apoi am devenit sucevean 110 %.”

Dumnezeu să îl odihnească în pace!


Oferta SAVCOM 18-23 Ianuarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here