Există mulți pacienți care nu știu să facă diferența între un simplu cabinet stomatologic și o clinică stomatologică de top cu servicii integrate, unde pot merge și atunci când au urgente stomatologice dar și pentru diferite alte lucrări dentare.

O clinică stomatologică este gândită și proiectată în așa fel încât pacienții să poată beneficia de toate serviciile stomatologice necesare, de la o simplă radiografie panoramică sau tomograf dentar, până la intervenții chirurgicale cum ar fi restaurări complete ale danturii cu megagen implant.

Cabinet stomatologic
În cadrul unui cabinet stomatologic își desfășoară activitatea un singur medic dentist. De obicei spațiul unui cabinet stomatologic este restrâns, astfel că într-o singură cameră au loc consultațiile și lucrările dentare. Cel mai adesea un astfel de cabinet stomatologic individual este întâlnit în cadrul unei policlinici sau chiar și la parterul unui bloc.
De cele mai multe ori pacienții vizitează astfel de cabinete stomatologice pentru lucrări dentare minore, iar când au nevoie de tratamente complexe precum inserarea unui implant dentar, sunt direcționați spre clinicile stomatologice.

Clinică stomatologică
Clinica stomatologică este o clădire în cadrul căreia există mai multe cabinete stomatologice și mai multe încăperi pentru sterilizare și depozitare. Persoanele care au trecut pragul unei clinici stomatologice, au avut posibilitatea de a vedea că acolo își desfășoară activitatea mai mulți medici specialiști care tratează cazuri complexe cu ajutorul tehnologiei moderne și a echipamentelor stomatologice de ultimă generație.

Nu puține sunt cazurile în care pacienții unui cabinet stomatologic individual sunt direcționați către o clinică dentară, dat fiind faptul că la clinică vor putea fi preluați de către medici dentiști care s-au specializat în diferite ramuri ale stomatologiei, iar tratamentele vor fi efectuate repede și confortabil pentru pacienți.

În plus, trebuie făcută precizarea că lucrări dentare precum implantologia, endodonția, ortodonția, chirurgia dentară, pedodonția, terapia odontală sau protetica dentară, pot fi efectuate în cadrul unei clinici stomatologice. De asemenea, un alt lucru pe care pacienții îl apreciază foarte mult în ceea ce privește clinicile stomatologice este reprezentat de prezență echipamentelor de radiologie în incinta clădirii.

În cadrul unei clinici stomatologice se poate trata întreaga familie, indiferent că un membru are nevoie de megagen implant, sau altul are nevoie de o extracție dentară sau de un aparat dentar. Într-o asemenea clinică există medici care tratează atât copiii cât și adulții tineri sau seniorii. Clinica păstrează istoricul medical al fiecărui pacient și ține evidența tratamentelor acestuia într-o fișă a pacientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.