Doi iubiți din Rădăuți au fost atacați în propria casă și tâlhăriți de indivizi cu cagule pe față. Oamenii au trecut prin momente de coșmar după ce s-au trezit cu hoții peste ei și ulterior au cerut ajutor la 112.

Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și i-au agresat soțul.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat faptul că, în miez de noapte, în apartamentul în care cei doi locuiesc cu chirie, au pătruns prin efracție  mai multe persoane care aveau fețele acoperite.

Femeia a fost imobilizată de către unul dintre agresori, fiindu-i luat totodată telefonul mobil pe care îl avea în mână.

Ceilalți indivizi au mers în una din camerele apartamentului, unde l-au agresat fizic pe concubinul apelantei, respectiv pe bărbatul de 22 de ani, părăsind ulterior apartamentul și luând cu ei un telefon mobil, victimele nereclamând sustragerea altor bunuri sau valori.

Pentru stabilirea cauzelor și circumstanțelor producerii evenimentului și în vederea identificării autorilor, s-a constituit o echipă operativă complexă, formată din polițiști judiciariști din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate au fost identificați patru bărbați: de 21 an – din municipiul Rădăuți, de 19 ani – din comuna Marginea, de 18 ani – din comuna Arbore și de 19 ani – din comuna Grănicești, bănuiți de comiterea faptei.

La data de 22.11.2023 polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți au pus în executare un 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor respective, pe raza localităților Rădăuți, Marginea, Clit, Iacobești dar și la un imobil din Rădăuți – unde au fost identificați cei patru bărbați.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate mai multe obiecte ce interesează cauza dar și sume de bani și obiecte ce prezintă suspiciuni sub aspectul comiterii unor fapte ilicite.

Pe numele celor patru bărbați au emis mandate de aducere, aceștia fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În urma activităților de urmărire penală efectuate, în cauză a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de cei patru bărbați, sub aspectul comiterii faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhăria calificată”.

În urma audierilor, prin ordonanțele din 22.11.2023, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cei patru bărbați, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunerea arestării preventive.

Cei patru au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

 

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.