Deputat Eugen Bejinariu – „Închiderea școlilor echivalează cu o condamnare la analfabetism”.

Eugen Bejinariu a atacat dur decizia Guvernului PNL de a suspenda activitatea unităților de învățământ din cauza pandemiei de COVID-19. Deputatul PSD consideră că această măsură echivalează cu o condamnare la analfabetism. Bejinariu spune că țările civilizate au lăsat școlile să funcționeze pentru a nu sacrifica viitorul copiilor și a tinerilor. Acesta declară că actualii guvernanți refuză dreptul consituțional al copiilor la educație.

Redăm integral declarația de presă făcută de deputatul Eugen Bejinariu:

„Din nou este România invers decât toata Europa! Din nou suntem altfel decât întreaga lume civilizată! Din nou ne așezăm mai prost pentru întâlnirea cu viitorul și din nou asistăm traumatizați la decizii stupide, luate parcă in ciuda noastră, întru pedepsirea oamenilor.

Închiderea școlilor echivalează cu o condamnare la analfabetism!

Țările lumii din care facem parte au lăsat școlile să funcționeze, sacrifică orice, dar nu viitorul a milioane de copii și tineri. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a declarat ca vor aplica restricții dure și vor face orice este necesar tocmai ca Germania să păstreze școlile deschise. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a prezentat aceeași preocupare: Guvernul britanic se va îngriji de orice este nevoie astfel încât copiii să poată merge la școala. La fel și celelalte țări europene in care virusul a cauzat tragedii chiar mai cumplite decât în România- au lăsat școlile deschise refuzând sa amputeze viitorul a milioane de copii si tineri. Pentru ca „școala la distanță” nu este școală. Este o amăgire pe care nici familiile ce și-o permit nu și-o mai doresc!

Educația online, pe care Guvernul se încăpățânează să ne-o prezinte ca pe alternativă funcțională este un sofism. Este o prostie în general și o tragedie în particular, pentru România. Liderii noștri parcă trăiesc in altă lume- se fac că nu știu ca există sute de mii de copii care nu au acces la internet sau tablete, ignoră faptul că o parte din profesori nu știu sau nu pot preda la distanță. Guvernanții noștri sfidează concluziile științifice care au demonstrat ca elevii nu asimilează cunoștințe dacă nu sunt reuniți in formatul școlar. Liberalii care ne conduc contrazic practica internațională a Guvernelor care fac sacrificii economice pentru a nu afecta intelectual si emoțional generațiile viitoare. Guvernanții noștri refuză pur și simplu să pună in aplicare dreptul constituțional al copiilor la educație.

Poate că mulți dintre noi vor fi ocoliți de virus și vor supraviețui sănătoși, poate că economia își va reveni peste câțiva ani, după criză, poate că multe companii și domenii se vor întrema peste timp, poate că vaccinul va aduce sfârșitul agoniei medicale pe care o parcurge planeta întreagă, dar România nu are niciun viitor și copiii noștri nici o speranță la viață mai bună daca statul îi pedepsește condamnându-i la lipsă de carte”.

Oferta SAVCOM 18 - 23 Octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here