Grădinița modernă de la Moara Nică a primit autorizație de funcționare. Este vorba despre una din cele mai moderne grădinițe din județ.

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a anunțat miercuri că noua grădiniță din centrul comunei a fost autorizată ARACIP.

Eduard Dziminschi a precizat că aceasta este a treia grădiniță cu program prelungit la nivel de județ, din mediul rural, care a fost acreditată.

Autorizarea și acreditarea grădiniței implică inspecții în cadrul cărora instituția abilitată de lege – Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP, verifică respectarea legii cu privire la:
– siguranța și sănătatea copiilor – autorizațiile sanitare și de securitate la incediu fiind obligatorii;
– resursa umană – existența și calificarea personalului;
– planificarea și desfășurarea procesului de educație;
– condițiile materiale – dotarea cu mobilier, echipamente și materiale.

”Venim în sprijinul părinților, oferindu-le oportunitatea de a-și lăsa copiii într-un mediu sigur ce vizează dezvoltarea fizică, cognitivă, socio-emoțională a minorilor, sub supravegherea și în compania celui mai specializat personal.
Vă așteptăm la înscrieri pentru o dezvoltare liberă și armonioasă a personalității copilului dumneavoastră, sprijinind formarea creativă a acestuia, cât și capacitatea de a interacționa cu alți copii, pentru a dobândi cunoștințe, deprinderi, atitudini și conduite noi”, a declarat primarul comunei Moara.

Peste 100 de preșcolari se pot bucura de noua investiție de la Moara, care se ridică la peste 2,2 milioane de lei.

Este vorba despre o clădire de 800 de metri pătrați, cu spații pentru patru grupe de copii dar și pentru personal. Fiecare sală de clasă are grup sanitar propriu și au fost prevăzute spații speciale pentru joacă și pentru servirea mesei. Finisajele și mobilierul sunt de calitate iar ușile din lemn masiv.

Un loc de joacă modern a fost amenajat în curtea grădiniței.

Dotările sunt de top la nouă grădiniță – sisteme de detectare de fum, instalații sanitare și electrice de calitate și un sistem de supraveghere video care poate fi accesat în orice moment de părinți pentru ca aceștia să poată vedea ce fac micuții pe timpul zilei, fiindcă vorbim de o grădiniță cu program prelungit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.