Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a aflat marți în vizită pe șantierul noului punct vamal de la Siret.

Gheorghe Flutur a vorbit despre importanța acestui obiectiv, care se construiește cu fonduri europene – 10 milioane de euro.

 

Președintele CJ Suceava a precizat că investiția înseamnă inclusiv construirea unor tunele de scanare pentru verificarea TIR-urilor. Așadar, va avea ca efect  scurtarea duratei de vămuire a TIR-urilor și aceste vehicule vor trece mai ușor prin vamă.

Gheorghe Flutur a amintit că se împlinește un an de la izbucnirea războiului în Ucraina, timp în care, prin Vama Sire au trecut aproape 2,5 milioane de persoane și  peste 700.000 de autovehicule.

”Anul trecut pe vremea asta era mult mai frig, erau minus 10 grade, dar acum văd că traficul e foarte lejer. Eu spun că s-au întâmplat lucruri bune. Pe o parte investiția în punctul vamal iar pe de altă parte fondurile europene au alocate în decembrie anul trecut de Comisia Europeană pentru construcția  autostrăzii  A7 tronsonul  de la Pașcani-Sucea -Siret pentru că A7 va veni până în acest punct. De aceea sunt bucuros că se lucrează și la punctul vamal și sunt șanse ca în perioada următoare să se dea drumul și al tronsonul  de autostradă care să vină până aici în frontieră”, a explicat președintele CJ Suceava. 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.