Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat marți că situația în spitale este critică și că lipsesc medicamente pentru tratarea noului coronavirus în condițiile în care infectările cresc de la o zi la alta.

„Criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar instituțiile statului DORM”, spune Gheorghe Șoldan.

Acesta a explicat că în spitale, unde zilnic de duce lupta pentru viață, pacienții dar și medicii fac față cu greu lipsurilor.

În tot acest timp, spune Șoldan, PNL șu USR sunt în campanie internă iar președintele are și el alte preocupări, situația în care guvernații nu se ocupă de rezolvarea problemelor reale ale românilor.

Redăm integral declarația de presă a deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan:

„PNL și USR sunt în campanie internă. Iohannis e ocupat să refacă „Guvernul meu”. Criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar instituțiile statului DORM!

SUNTEM DEMULT ÎN VALUL 4. Cîțu face campanie și promite bani mulți celor care îl vor vota.

Iată o situație de care mulți se feresc să vorbească:

🖤 14 septembrie 2021 – Nr. de cazuri confirmate 3992 / 97 morți;

🖤 14 septembrie 2020 – Nr. de cazuri confirmate 692 / 22 morți.

Acum situația este mult mai gravă, dar noi nu avem Guvern, Președinte și chiar Parlamentul este blocat de lupta PNL-USR!

Între timp, din spitalele din România lipsesc chiar medicamentele schemei de tratament pentru Covid-19.

Am sesizat astăzi ministrul sănătății referitor la situația dramatică din spitale, mult mai dramatică în realitate decât reușesc chiar televiziunile să transmită.

Realitatea este cruntă. Medicamente ca Remdesivir, Favipiravir sau Chineret, care ar trebui să existe în fiecare spital obligatoriu, lipsesc cu desăvârșire! L-am întrebat pe ministru care este situația stocurilor la nivel național și cum rezolvă situația.

Numai cine a fost internat sau a avut pe cineva internat știe ce suferință și ce spaimă zac în spitale. Și nu doar pacienții suferă. Alături de ei, medicii fac eforturi supraomenești să salveze viețile bolnavilor de Covid cu ce medicamente au la dispoziție. Și realitatea usturătoare este aceea că medicii, cu mâinile aproape goale, nu pot face singuri minuni.

Dar cine să vadă lupta pentru viață din spitale? Ar fi trebuit să vadă Cîțu, dar el acum este orbit de putere. Cel mai probabil, după alegerile din partid, adică după două săptămâni de școală, va găsi că elevii și profesorii sunt vinovați de pandemie.

Din păcate pentru noi, asta-i România normală a Guvernului Cîțu”.

Oferta SAVCOM 20-27 Septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here