Înainte de toate, hai să vedem ce este un grătar pe peleți și cum funcționează acesta. Un grătar cu peleți este de fapt mai mult un afumător care are capacitatea de a face și grătare.

Excelează la gătirea alimentelor și la adăugarea de arome de fum atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi mai ridicate. În loc să folosească cărbune așa cum o face un gratar clasic, acestea sunt alimentate cu peleți din lemn comprimat. Peleții de lemn ard, degajând căldură și fum, permițând alimentelor să absoarbă și arome delicioase în timpul arderii.

Cele mai multe grătare cu peleți din oferta meșterilor sibieni de la PEFOC vin acum cu cel puțin unul până la patru porturi separate pentru conectarea unei sonde de temperatură. Aceasta este o modalitate convenabilă de a monitoriza simultan temperaturile mai multor alimente pregătite în același timp pe grătarul cu peleți.

De asemenea, unele grătare cu peleți se vor conecta la Wi-Fi-ul casei tale și vor difuza direct în cloud, detalii precum timpii de prepare. Acest lucru vă permite să monitorizați ceea ce gătiți de pe un dispozitiv smartphone sau tabletă conectat. Funcțiile conectate variază de la producător la producător, dar, în cea mai mare parte, vă permit să reglați temperatura grătarului de la distanță, în timp ce monitorizați temperatura internă a alimentelor pentru a fi gata.

Unele mărci de grătare pe peleți au avansat atât de mult încât gătitul poate fi la fel de simplu ca alegerea unei rețete. Ele sunt în stare să respecte instrucțiuni de condimentare, fiind prevăzute cu sonde care se pun în mâncare înainte de a fi așezată pe grătarul fierbinte. Aplicația de rețetă va monitoriza gătitul și vă va spune când este timpul să mâncați.

În plus și mentenanța este mult mai comodă decât la grătarele clasice pe cărbuni și aproape la fel de curată ca a unui gratar gaz. Grătarele cu peleți ar trebui curățate la fiecare a treia sau a patra utilizare. Cele mai multe grătare cu peleți au un grill și două scuturi termice care sunt ușor de îndepărtat. Scoaterea cenușii sau resturilor va permite următorului foc să ardă mai eficient. O altă practică bună este să curățați orice uleiuri sau grăsimi de pe scuturile termice și din tăvițele care captează uleiuri arse și lichide.

Un alt aspect la care să fii atent atunci când folosești un grătar pe peleți, sunt măsurile de siguranță. Așadar, țineți grătarul la distanță de orice ar putea fi inflamabil. Aceasta ar include casa, magazia și orice mobilier de terasă. Păstrați curat locul de sub grătar, fără frunze, iarbă tăiată sau orice bețe și resturi de lemn care ar putea lua foc. Dacă faceți grătar pe o terasă, păstrați o distanță de siguranță față de copertine, umbrele, baldachin sau alte structuri de umbră.

Majoritatea defecțiunilor grătarului se datorează gestionării proaste a cenușii. Când se acumulează cenușă, restricționează fluxul de aer. Acest lucru este periculos, deoarece împiedică funcționarea eficientă a grătarului. Este important să curățați peleții de cărbune sau lemn parțial uzați împreună cu cenușa, astfel încât să aveți un nou început pentru următorul grătar. De asemenea, este o idee bună să aveți un coș de gunoi metalic dedicat doar cenușii, astfel încât să le puteți arunca la o dată ulterioară.

Totuși, când vine vorba despre produsele din oferta www.pefoc.ro, nu există o alegere greșită. Atât grătarele cu cărbuni, grătarele cu peleți, grătarele pe gaz, cât și modelele premium electrice de gratar Weber, provin de la producători de renume internațional cu experiență, care folosesc doar materiale de înaltă calitate și siguranță în construcția grătarelor, indiferent că este un model casnic sau pentru uz profesional

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.