Incendiu de la o afumătoare în care se preparau bunătăți pentru Crăciun Un bărbat a ajuns la spital rănit. Incidentul s-a petrecut duminică dimineață, la Baia.

Bărbatul de 40 de ani și soția lui afumau preparate din carte la o afumătoare din spatele casei afumau nişte produse din carne pentru masa de Crăciun. Afumătoarea este construită în garaj. La un moment dat, cei doi au mers într-o anexă alăturată pentru a da de mâncare animalelor. Când au ieşit afară ei au observat cum din garajul unde era afumătoarea ieşea flacără.

Bărbatul de 40 de ani a luat o pătură udă pentru a stinge focul dar în momentul când a aruncat-o pe flacără, focul i-a izbucnit în faţă. Bărbatul a suferit arsuri la nivelul feţei şi a membrelor superioare. Soția acestuia a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru că flăcările se extindeau.

La faţa locului au intervenit o autospecială din cadrul SVSU Baia cu personal voluntar şi o autospecială cu pompieri din cadrul ISU Bucovina Suceava – Detaşamentul Fălticeni, care au lichidat incendiul în final şi au stabilit ca şi cauză a izbucnirii „sisteme de gătit amplasate necorespunzător”.

În incendiu au ars circa 20 de m2 din acoperiș, o afumătoare cu produse din carne, o motocoasă, 2 motocultoare, o drujbă, un flex, o bormaşină şi s-a deteriorat un motor electric, pagubele fiind estimată la circa 20.000 lei. Pompierii spun că exista pericolul ca flăcările să se propage la clădirea de locuit şi la adăpostul de animale.

Deoarece a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi a feţei, proprietarul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.