Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seara noi restricții în România pentru combaterea pandmeiei de coronavirus, în condițiile în care în numai 24 s-au înregistrat aproape 10.000 de cazuri de COVID în țara noastră. Restricțiile intră în vigoare de luni. Astfel, toate școlile trebuie să treacă în online, angajații din sistemul public și cel privat își vor derula activitatea în sistem de telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile sunt interzise, târgurile și piețele trebuie închise iar masca de protecție este obligatorie peste tot în țară.

Klaus Iohannis:
Mulțumesc pentru invitație. Mă bucur să vă revăd pe toți aici. Această bucurie este umbrită de evoluția pandemiei de la noi și cred că suntem pe bună dreptate cu toții îngrijorați
Am avut azi aproape 10 mii de cazuri noi și mulți, prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști.
Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.
Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obligatoriu peste tot în țară.
Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să circule cu încărcătură mult mai mică.
Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.
Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.
Și vrem ca românii să continue viața în condiții cât mai aproape de normal.
Începe campania electorală. Va fi o campanie în condiții foarte stricte și urmează votul.
Vă invita să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o la alegerile locale.
Există multe discuții despre oportunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză.
Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA. Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegerile în timp de criză.
În SUA au fost alegeri în condiții de 100 de mii de cazuri pe zi și a fost o prezență record.
Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică și vom trece împreună prin această criză.

Oferta SAVCOM 29 Noiembrie -5 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here