Ion Lungu, primarul Suceava, a participat marți, la Palatul Victoria, la întâlnirea cu premierul Florin Câțu si cu Ministrul Dezvoltării – Czeche Atilla.

Ion Lungu a declarat că în cadrul întîlnirii s-au discutat probleme legate de: suportarea cheltuielilor din Campania de vaccinare anti-COVID;suportarea cheltuielilor de protecție socială in bugetul anului 2021; actualizarea costurilor standard in învățământul preuniversitar; descentralizare prin transferul activelor din domeniul public al statului la autoritatile locale; colaborare guvern-autoritați locale in intocmirea ghidurilor pentru atragerea de fonduri europene; suportarea cheltuielilor pentru transportul gratuit 100% al elevilor precum si al celor legate de burse școlare și alte probleme punctuale.

Primarul Sucevei a ridicat problema urgentarii Hotarării de Guvern care este pe circuitul de avizare, pentru realizarea Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri la Suceava.

Ion Lungu a precizat că au fost discutii constructive cu soluții concrete, urmand ca în perioada următoare să aibă loc intalniri cu primarii pe tema fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Oferta SAVCOM 6 - 12 Decembrie ȘEDINȚE FOTO CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here